Oude Baan

Beschrijving

De oude baan, die de grens vormt met Sterrebeek, en die tot het aanleggen van de huidige Leuvensesteenweg begin 18de eeuw de verbindingsweg tussen Leuven en Brussel was, bewaart onder de asfaltlaag nog de oude zandstenen kasseien; ter hoogte van de voormalige afspanning "De Leeuw", kruist zij de aloude "Walenbaan", van Mechelen naar Namen (dit is de Namenstraat in Nossegem-dorp).

• MAES F. 1944: Voskapel, zijn bidplaats en haar omgeving, Eigen Schoon en de Brabander, 16-15.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne

Aanvullende informatie

Bij de herinventarisatie was de benaming Oude Baan enkel bewaard voor het gedeelte tussen de Mechelsesteenweg en de Voskapellestraat; het vervolg noemt Dewandeaerstraat.
Auteurs : Kennes, Hilde