erfgoedobject

Burgerhuis naar ontwerp van Ch. Davids

bouwkundig element
ID
12158
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12158

Juridische gevolgen

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met dakkapel, gebouwd in het tweede kwart van de 20ste eeuw naar ontwerp van Ch. Davids van Brugge, zie gevelsteen, met elementen ontleend aan de art deco en cottagestijl.

Onderkelderde, bakstenen lijstgevel met gecementeerde onderdelen op arduinen plint; driezijdige erker met getrapte vloerplaat op consoles; balkon met gelijkaardige vloerplaat en typische, ijzeren leuning; keperbogige geveltop met overstekende dakrand en open vakwerk; houten kroonlijst op klossen en opengewerkte consoles. Rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken en gekleurd glas in lood in de bovenlichten, paneeldecoratie op borstwering.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis naar ontwerp van Ch. Davids [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12158 (Geraadpleegd op )