• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, kunstleien), opklimmend tot de 19de eeuw, wellicht met oudere kern.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel; kordonvormende lijsten en lekdrempels; houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige bovenvensters met ijzeren leuningen; dakkapellen afgelijnd door gegroefde pilasters met diamantpuntdecoratie onder driehoekig fronton; in achtergevel bovenlichten van gekleurd glas in lood en ijzeren rolluikkasten. Verbouwde, begane grond.

Bepleisterde en beschilderde haakse achterbouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien).

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle