Elsum

Beschrijving

Vrij centraal gehucht, ten noordwesten van het centrum, onmiddellijk aansluitend bij de bebouwing van de Sint-Amandsparochie. Aanvankelijk deel van de parochie van Sint-Amands, zelfstandige parochie sinds 1969, officieel erkend in 1974.

Uitzicht van het gehucht in de loop van de 20ste eeuw grondig gewijzigd door de aanleg van sociale woonwijken door de Geelse Bouwmaatschappij vanaf 1955, met onder meer hoge bouw op het Velleke (einde jaren 1969 en volgende) en aan de Drijhoek (1972-1975, architecten M. Vangenechten, L. Lenière, J. Gilles en L. Wilms).

• S.N., 1997: Geelse Bouwmaatschappij 1947-1997, Geel, 31-39.

Auteurs: Steyaert, Rita