• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw; vermoedelijk deel uitmakend van een eenheidsbebouwing met de nummers 14-16.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met markante horizontale en verticale geleding namelijk schijnvoegen en een over de twee bouwlagen doorlopende vensteromlijsting met oren en guttae; houten kroonlijst op uitgelengde consoles. Verhoogd deurtravee bekroond met zinken koepeltje. Rechthoekige getraliede keldervensters; overwegend segmentboogvormige muuropeningen met bewaard houtwerk.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle