Werkplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Werkplaats

Beschrijving

Haakse achterbouw van nummer 10, vermoedelijk eertijds werkplaatsten. Langgestrekt gebouw van veertien traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (leien) met getrapte dakvensters, middenste met topvaas, opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw of eerste kwart van de 20ste eeuw, aanleunend bij de neo-Vlaamserenaissance-stijl.

Verankerde bak- en zandstenen lijstgevel; constructieve en decoratieve verwerking van natuursteen en gesinterde baksteen. Rechthoekige vensters met stenen dorpels, houten deuren met beslag en bovenlicht.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle