Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Eertijds als één geheel opgevatte breedhuizen van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw, met neoclassicistische inslag.

Lijstgevels met houten kroonlijst op klossen. Nummer 31 met intact bewaarde, bepleisterde en beschilderde bovenverdieping namelijk kordonvormende lijsten en lekdrempels, rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met oren en paneelversiering; nummer 29 aangepaste, beraapte bovenverdieping. Beide met sterk verbouwde begane grond.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle