Eenheidsbebouwing van vier stadswoningen

Beschrijving

Bebouwing in neoclassicistische stijl van vier dubbelhuizen van elk vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse en mechanische pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw; later aanpassingen.

Beschilderde bakstenen (nummer 35), bepleisterde (nummers 33 en 37) of beraapte (nummer 39) lijstgevels op beschilderde plint, nummers 33-37-39 met schijnvoegen; gevelafsluiting met paneelversiering alternerend met trigliefen onder houten kroonlijst.

Op de begane grond rechthoekige vensters, de nummers 33-35 sterk verbouwd; segmentbogige bovenvensters, bekroond door gelijkvormige kordon, paneeldecoratie op borstwering; nummers 37-39 met ijzeren rolluikkasten. Rechthoekige, houten deuren met bovenlicht, op nummer 37 in geprofileerde omlijsting.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle