Op omhaagd graspleintje gelegen bedevaartkapel, zou opklimmen tot het eerste kwart van de 18de eeuw, met classicistische inslag. Rechthoekig, verankerd, bakstenen gebouwtje met driezijdige koorsluiting onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met aandak waarop gecementeerde klokkenstoel.
Voorgevel met muurvlechtingen en kruis in gesinterde baksteen; in zuidelijke zijgevel sporen van een segmentboogvormige muuropening met beeldnisje en aandak, vermoedelijk een oudere, eerste (?) ingang; fries van baksteenlijsten. Segmentboogvormige muuropeningen in bakstenen plattebandomlijsting met oren en neuten, glas-in-loodramen; ovale oculus in koor; houten deur met beslag en bovenlicht.
Bepleisterd en beschilderd interieur met tongewelf; Onze-Lieve-Vrouwebeeld met kind op houten barok altaar; terracotta tegelvloer.
DE KOK H., Gids voor het oude Turnhout en omgeving, Dl. 1, Stad Turnhout, Antwerpen, 1980, p. 235-238.
SCHELLEKENS J., Turnhout. De Hoofdstad van de Kempen, Zaltbommel, 1949, p. 102.
Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)