Modernistische woning Smekens

Beschrijving

Woning gebouwd circa 1989-1991 naar ontwerp van L. Jansen. Alleenstaande, goed ingeplante moderne woning in grijze gevelsteen (strengperssteen) van één tot twee bouwlagen onder plat dak.

Richtinggevend en massief balkvormig hoofdvolume van twee bouwlagen met woonruimtes; corresponderend met de bouwlijn een gebogen dienstenblok van één bouwlaag, mooi aansluitend bij het hoofdvolume door middel van een wigvormige entreezone, geaccentueerd door een overlangse lichtstrook. Vensterpartijen gevat in donkergrijs gelakt aluminium. Het gehanteerd module-maatsysteem heeft als basis 3,60 x 3,60 meter en verder alle afgeleide veelvouden hiervan.

Witbepleisterd en beschilderd interieur; naar het westen georiënteerde zithoeken met aanpalend terras of balkon; arduinen vloeren, vloermat.

• DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 119.
  • MERTENS G., Architectenbureau Lou Jansen, in Domino, 21, 1994, p. 48-55.