Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Breedhuizen van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw, vermoedelijk deel uitgemaakt van eenheidsbebouwing.

Gecementeerde lijstgevels met schijnvoegen; kordonvormende lijsten en lekdrempels; paneeldecoratie op fries en borstwering; houten kroonlijst op klossen (nummer 60). Op bovenverdieping getoogde vensters in geriemde omlijsting met oren, sleutel en festoenen. Sterk aangepaste begane grond, nummer 64 met later toegevoegde mansardeverdieping.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet