Burgerhuis naar ontwerp van A. Pastyn

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, naar ontwerp van A. Pastyn, zie marmeren gevelsteen boven plint.

Bakstenen lijstgevel met gecementeerde onderdelen op arduinen plint; houten kroonlijst boven gebogen daklijst met uitgelengde consoles met dropmotief. Rechthoekige muuropeningen met decoratieve roedeverdeling in de bovenlichten; deur aangepast.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet