Woning Jef Verbeek

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Jef Verbeek

Beschrijving

Woning gebouwd in 1977 naar ontwerp van P. Neefs. Moderne woning met onregelmatige travee-indeling en twee bouwlagen onder licht hellend dak (roofing).

Beschilderde baksteenbouw; monumentaal volume met verticale en horizontale stalen vensterbanden, zie opengewerkte tuingevel. Onregelmatig gevormde plattegrond bestaande uit twee halve cirkels eindigend in scherpe en stompe hoeken onder meer uitspringende punt in voorgevel; contour en inwendige organisatie zijn op elkaar afgestemd namelijk de binnenmuren staan haaks op of lopen parallel met de buitenschil.

Sober en helder interieur: eethoek, living met open haardelement en bureau in één open ruimte; extra ruimtewerking door middel van vides.

• DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 118.
  • DE KOONING M., Paul Neefs, in Vlees en Beton, nr. 19-20, 1992, p. 23-30, 117.