Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Zogenaamd "rijwoningen Verreet", twee enkelhuizen in spiegelbeeldschema van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak afgezet met muurkappen, gebouwd in 1932 naar ontwerp van Ern. Wauters, met elementen ontleend aan de nieuwe zakelijkheid/ art deco.

Bakstenen lijstgevel op plint van zwarte tegels; verlevendigd door decoratief metselwerk, lisenen met vlaggenstokken en door uitspringende middentravee op de bovenverdieping. Rechthoekige ramen met deels bewaard houtwerk, zie kleine, horizontale roedeverdeling in de bovenlichten.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle