erfgoedobject

Neoclassicistisch herenhuis

bouwkundig element
ID: 12348   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12348

Juridische gevolgen

Beschrijving

Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Met groeven bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint. Rechthoekige muuropeningen: op de begane grond in brede plattebandomlijsting met sleutel, oren en guttae; in bovenbouw met een over de twee bouwl. doorlopende segmentbogige en geriemde omlijsting, paneelversiering en kordonvormende lekdrempels. Poort met houten vleugeldeur met reliëfglas en recenter ijzerwerk, bovenlicht met gekleurd glas in lood; arduinen schamppalen en schoenschraper.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Neoclassicistisch herenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12348 (Geraadpleegd op 28-02-2020)