Villa met hoekerker

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa met hoekerker

Beschrijving

Vrijstaande villa van circa 1935 met elementen ontleend aan nieuwe zakelijkheid en cottage; omringende tuin, afgesloten met taxushaag aan straatzijde. Samenspel van een hoger volume van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder mank afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat) en een lager volume onder afgeknot lessenaarsdak (nok loodrecht op de straat) aan westzijde.

Baksteenbouw onder complexe bedaking (mechanische pannen), afwisselend met lijst- en topgevels, gecementeerde en beschilderde gevelpartijen, houten beschotten, een ruime hoekerker en een uitbouw. Rechthoekige vensters; oorspronkelijke ijzeren ramen met horizontale roedeverdeling; rondboogdeur waarboven glas-in-loodvenstertje.

Auteurs: Plomteux, Greet