erfgoedobject

Dorpswoning met bakhuis

bouwkundig element
ID: 12368   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12368

Beschrijving

Dorpswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), opklimmend tot het vierde kwart van de 19de of het eerste kwart van de 20ste eeuw, met aansluitend bakhuis aan erfzijde (nok loodrecht op de straat).

Verankerde baksteenbouw met witgeschilderde voorgevel op gecementeerde plint, afgewerkt met muizentandfries; dubbelhuisopstand met getoogde vensters en deur, eerstgenoemde met ijzeren rolluikkasten; vijfde travee met rechthoekige poort. Oostelijke zijpuntgevel met getralied keldervenstertje, beluikt opkamervenster (zuidoosthoek) en bovenvensters met houten latei.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet
Datum  : 1997


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Dorpswoning met bakhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12368 (Geraadpleegd op 20-02-2020)