• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) op consoles, gebouwd circa 1925-1926, met elementen ontleend aan de art nouveau en cottagestijl. Combinatie van lijst- en uitspringende puntgevel.

Baksteenbouw met gecementeerde en/of beschilderde onderdelen onder meer boven de muuropeningen doorlopende muurbanden, kordons, vensteromlijstingen, plint... In puntgevel uitgespaarde inkompartij, afgezet met arcade; op de bovenverdieping blind rondboogveld met kordon waarin quasi cirkelvormig venster met originele, houten verdeling. Gecementeerde zijpuntgevels en inspringende aanbouw, eerstgenoemde verankerd.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle