Villa Janssens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Janssens

Beschrijving

Vrijstaande, moderne woning, gebouwd in 1968 naar ontwerp van atelier Vanhout-Schellekens. Volumespel van één tot twee bouwlagen onder complexe bedaking van platte daken en lessenaarsdaken (roofing, leipannen).

Witgeschilderde baksteenbouw; gesloten aan straatzijde onder meer inkom afgesloten met omheiningsmuur als bescherming van de privacy; door middel van grote glaspartijen in zij- en achtergevel opengewerkt naar de tuin toe. Stalen, verticale en horizontale muuropeningen onder meer vensterbanden.

Interieur: één open ruimte bestaande uit op verschillende niveau's gelegen hoeken (zitkuil, eethoek, T.V.-hoek, bar,...).

• BEKAERT G. & STRAUVEN F., Bouwen in België 1945-1970, tentoonstellingscataloog, Brussel, 1971, p. 365.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle