School- en gemeentehuis

Beschrijving

Voormalig school en gemeentehuis van één + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), gebouwd circa 1867 naar ontwerp van J. Van Gastel.

Baksteenbouw met verwerking van arduin in dorpels en boogstenen; verlevendigd door kordonvormende baksteenlijsten en lekdrempels, door fries van diverse baksteenlijsten, doorlopend in puntgevels. Overwegend segmentboogvormige muuropeningen, in puntgevel getoogd en rondboogvormig. Kelder met bepleisterd tongewelf. Diverse aanpassingen onder meer aan voormalige uitbouw achteraan, oorspronkelijke aanleg van tuin niet meer bewaard.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, Vosselaar, dossier 2.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle