Hoeve Rode Klaerhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Rode Klaerhof

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit het laatste kwart van de 19de eeuw, gelegen op afgepaald terrein tussen weiland bij het domein Solhof. Vier parallel gelegen gebouwen (nok parallel aan de straat); te beginnen vanaf de straat: langsschuur, sterk verbouwde rechthoekige stalling met verbinding naar woonstalhuis en wagenhuis.

Bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken. Woonstalhuis met rechthoekige muuropeningen en arduinen dorpels, sommige vensters beluikt en getralied. Zuidgevel met vernieuwde rechthoekige muuropeningen. Westgevel met kunstleien bekleding. Poorten en deuren van stallingen onder houten latei. Langsschuur met rechthoekige vensters en deuren met arduinen dorpels, rechthoekige poorten met houten latei. Klein wagenhuis met steekboogpoorten.

Auteurs: Wylleman, Linda

Aanvullende informatie

De gemeente meldt dat de hoeve werd gerenoveerd en herbestemd tot eensgezinswoning. Het bakhuis werd gerestaureerd en de bergingen, luifel en schuur werden gesloopt.

Auteurs: Moonen, Sofie