Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

In landbouwgebied ten noordoosten van de gemeente en op een met gras begroeid domein gelegen hoeve met losstaande bestanddelen met kern uit het tweede kwart van de 18de eeuw. Woonstalhuis (nokrichting loodrecht op de straat) en langsschuur (nok loodrecht op de straat) aan noordzijde.

Zuidvoorgevel van het woonhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), oostgevel gedateerd 1726 (gekleurde baksteen). Verankerd bakstenen gebouw met gekalkte speklagen, muurvlechtingen van gekleurde baksteen aan de oostgevel verwijzend naar verhoging dak en noordgevel. In de 19de eeuw(?) en 20ste eeuw vernieuwde rechthoekige muuropeningen met arduinen dorpels of houten lateien.

Breder uitgebouwde en sterk vernieuwde stallingen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen langsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw met oudere kern, rechthoekige muuropeningen met houten latei.

Auteurs: Wylleman, Linda