Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

Beschrijving

In U-vorm geplaatste hoeve uit het derde kwart van de 19de eeuw met losstaande bestanddelen, gelegen tegenover het "Hof van Briez". Aarden erf waarrond woonstalhuis (nok loodrecht op de straat) aan de zuidzijde, gedateerd 1867 (zie muurankers in de oostgevel); parallel gelegen stalling of wagenhuis (nok loodrecht op de straat) aan noordzijde en langsschuur (nok parallel aan de straat) aan westzijde. Bakstenen gebouwen op arduinen plint; één bouwlaag onder golfplaten zadeldaken. Oorspronkelijke muuropeningen rechthoekig en rondboogvormig met arduinen dorpels, verscheidene vernieuwde rechthoekige muuropeningen bij woonhuis en stalling.

Auteurs: Wylleman, Linda