erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 12439   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12439

Juridische gevolgen

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met losse bestanddelen, uit de eerste helft van de 19de eeuw; bestaande uit een woonstalhuis (nok parallel aan de straat), een minder belangrijke kleine stalling (nok loodrecht op de straat) aan de noordzijde en een langsschuur (nok loodrecht op de straat) aan de oostzijde.

Bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Kleinere aanbouw onder een zadeldak tegen de westelijke gevel van het woonhuis. Woonhuis met beluikte en getraliede rechthoekige vensters en deur, gedeeltelijk met houten lateien. Vernieuwde rechthoekige stalvensters en korfboogpoort bij de schuur.


Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda
Datum  : 1985


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12439 (Geraadpleegd op 07-08-2020)