erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID: 12446   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12446

Beschrijving

Hoeve (nok loodrecht op de straat) gelegen in agrarisch gebied met aan de zuidzijde een moestuin en rode beukendreef die het kasteeldomein afbakent. Woonhuis geflankeerd door stallingen aan de westzijde en kleine dwarsschuur aan de oostzijde; wagenhuis (nok parallel aan de straat) aan de noordzijde en een bakhuis (nok parallel aan de straat) aan noordwestelijke zijde.

Bakstenen gebouw op gecementeerde plint; één bouwlaag onder een zadeldak (Vlaamse pannen) uit de 19de eeuw. Getraliede en beluikte rechthoekige vensters, rechthoekige deuren en dito poorten met beschilderde dorpels van hout of arduin. Bakstenen wagenhuis onder wolfsdak (Vlaamse pannen) en bakstenen bakhuis onder schilddak (Vlaamse pannen) met rechthoekige muuropeningen.


Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda
Datum  : 1985


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12446 (Geraadpleegd op 04-06-2020)