Boerenhuis van 1859

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis van 1859

Beschrijving

Boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak (mechanische pannen) gedateerd 1859 (zie gevelsteen). Verankerd en heden gecementeerd gebouw van baksteen. Getraliede vensters (één beluikt) met houten latei. Rechthoekige deur onder houten latei met enkele rondboogvensters in de de noordelijke zijgevel.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda