Landhuis Vijverhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Vijverhof

Beschrijving

Heden rusthuis Heilige Familie. In park gelegen alleenstaand landhuis met rechthoekige plattegrond (nok loodrecht op de straat); elf traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (kunstleien) met rechthoekige dakvensters; gedateerd 1901 (muurankers trapgevel).

Bakstenen gebouw op gecementeerde en gepikte plint. Trapgevels aan risalieten, en deurtravee uitgewerkt als vierkante toren onder ingesnoerde spits (leien). Trapgevels en zuidgevel met siermetselverband van donkere baksteen. Getoogde muuropeningen, vensters op lekdrempels. Hoofdingang onder beglaasde luifel met uitgewerkte ijzeren constructie.

Auteurs: Wylleman, Linda