Langgestrekte hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Boechout
Deelgemeente Boechout
Straat Binnensteenweg
Locatie Binnensteenweg 107, Boechout (Antwerpen)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Boechout (actualisaties: 14-06-2007 - 14-06-2007).
  • Adrescontrole Boechout (adrescontroles: 31-08-2007 - 31-08-2007).
  • Inventarisatie Boechout (geografische inventarisatie: 01-01-1985 - 31-12-1985).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met omhaagde voortuin, uit het tweede kwart van de 19de eeuw, bestaande uit woonhuis en stallingen (nok parallel aan de straat). Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Verankerd bakstenen gebouw met beschilderde zuidgevel op gepikte plint. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters onder houten lateien en rechthoekige zolderluiken onder de daklijst. Rechthoekige deur met bovenlicht en houten latei. Noordelijke achtergevel met in woongedeelte onderkelderde oostzijde, waarboven opkamer met getralied en gekalkt bolkozijn. Verder rechthoekig getralied venster en deur. Vernieuwd rechthoekige venster en deuren in stallinggedeelte; grote rechthoekige schuurpoort met houten latei.

Bron: Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.

Auteurs: Wylleman, Linda

Datum tekst: 1985

Relaties

maakt deel uit van Binnensteenweg

Binnensteenweg (Boechout)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.