Neoclassicistisch landhuis

Beschrijving

Rechthoekig neoclassicistisch landhuis, gelegen in gedeeltelijk omhaagde tuin met gietijzeren poort, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder schilddak (kunstleien).

Bepleisterd bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Kordonlijst, kroonlijst op klossen. Licht uitspringende deurtravee. Houten veranda aan westgevel. Getraliede steekboog- en rechthoekige vensters. Steekboogdeur in geriemde omlijsting van arduin. In 1979 ingericht als restaurant en verbouwd met onder meer ontpleistering.

Auteurs :  Wylleman, Linda