Op de hoek van de Binnensteenweg met de Frans Segerstraat is een groot neoclassicistisch herenhuis bewaard. De woning werd in 1841 gebouwd voor Jan Broeckx uit Boechout en is daarmee de oudst bewaarde woning op de Binnensteenweg. In 1847 werd het perceel veel kleiner gemaakt, waarbij het bestaande wagenhuis werd gesloopt en vervangen door een groot wagenhuis ten zuiden van de woning. Tussen woning en wagenhuis in, een grote wilde kastanjeboom; een nieuwe bakstenen tuinmuur sluit de tuin af van de straat.
Het is een herenwoning van het dubbelhuistype, bestaande uit vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder een schilddak met zwarte mechanische pannen. De lijstgevels zijn bepleisterd en witgeschilderd, met een verzorgde neoclassicistische afwerking. De gevels kregen een hardstenen plint en een houten kroonlijst op klossen. Licht uitspringend middenrisaliet met balkon, penanten met rechthoekige panelen met stucversiering. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met siersluitsteen. Kleine rechthoekige mezzaninovensters op kordonvormende onderdorpels: in de westgevel een halfrond zoldervensters. Rechthoekige vleugeldeur in vlakke hardstenen omlijsting. Houtwerk van deur en ramen is bewaard, rolluikkasten en houten rolluiken in voor- en achtergevel.
Tegen de grotendeels blinde westgevel een fraai Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind, naar verluidt een kopie van een werk van W. Pompe (1703- 1777).
Beschilderd bakstenen wagenhuis ten zuiden van en parallel met de woning; drie traveeën en één bouwlaag onder schilddak (Vlaamse pannen). Rondboogpoorten met blinde waaiers.
- Kadasterarchief Antwerpen, 207: mutatieschetsen Boechout, Afdeling 1 Sectie D, schets 1841/2 en 1847/6.
- Kadasterarchief Antwerpen, Leggers, Boechout, Afdeling 1 Sectie D, artikel 30.