Landhuis Ter Linden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Ter Linden

Beschrijving

Landhuis zogenaamd Ter Linden (zie opschrift). Inplanting in beboomde en met rasterhek begrensde tuin. Vierkant gebouw van drie bouwlagen onder combinatie van zadeldak en plat dak, daterend van 1899 (gevelsteen noordgevel).

Geel bakstenen gebouw op gecementeerde plint; gebruik van zwarte baksteen voor vlakke banden baksteenmozaïek onder kroonlijst en bij boogvelden. Rechts risaliet onder schoudergevel. Zuidgevel met houten veranda. Rechthoekige vensters met rondboogvormige ontlastingsbogen, enkele rondboogvensters. Rondboogdeur aan noordgevel.

Auteurs: Wylleman, Linda