Landhuis Vrij en Blij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Vrij en Blij

Beschrijving

Landhuis zogenaamd in cottagestijl van circa 1900. Omringende, gedeeltelijk omhaagde tuin met gietijzeren poort en bakstenen pijlers. Gebouw op grosso modo vierkante plattegrond; souterrain en twee bouwlagen onder overkragende zadel- en afgewolfde daken (leien) en overhoeks geplaatste vierkante zuidoostelijke toren onder ingesnoerde spits.

Baksteenbouw met gecementeerde plint, muurbanden en tegelpanelen op borstwering. Risalieten onder puntgevels met houten windborden. Rechthoekige houten balkons. Fraai, omlopend terras tegen oost-, zuid- en westgevels. Steekboogvormige, rechthoekige en rondboogvormige vensters met roedeverdeling. Rondboogdeur met bordestrap.

Auteurs: Wylleman, Linda