Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Kleine langgestrekte hoeve (woonstalhuis, nok loodrecht op de straat) op omhaagd domein met moestuin aan zuidzijde. Voorgevel woonhuis (zuidgevel) van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw(?).

Gekalkt, verankerd bakstenen gebouw op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen dorpels en rechthoekige deur. In het verlengde, gedeeltelijk houten stallingen onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda