Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit het midden van de 19de eeuw. Boerenburgerhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel met de straat).

Bakstenen gebouw op licht verhoogde begane grond; gecementeerde plint. Smeedijzeren muurankers. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, voorheen beluikt. Rechthoekige deur onder hardstenen latei, waarschijnlijk aangepast. Linkerzijgevel met aandak en vlechtingen, en een thans onleesbare, mergelstenen gevelsteen.

Het erf is bereikbaar via een inrit links van het woonhuis. Achteraan het erf, bakstenen dwarsschuur onder zadeldak, voorzien van een bakstenen korfboogpoort. Zijgevels met aandak en vlechtingen.