Hoeve De Wolf

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Wolf

Beschrijving

Kleine langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat) uit het einde van de 18de of de eerste helft van de 19de eeuw, met beboomde voortuin en moestuin met serres aan zuidzijde. Gebouwd op grond van de Sint-Baafsabdij van Gent en reeds vermelding van een hoeve in de 16de eeuw.

Van oost naar west bestaande uit woonhuis, stallingen en schuurgedeelte. Zuidelijke voorgevel woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (cementpannen). Gecementeerd en beschilderd bakstenen gebouw (oost- en westgevel niet gecementeerd) met onderkelderde noordoostzijde met twee rechthoekige, getraliede keldermonden waarboven opkamer met twee vensters aan noordgevel. Beluikte vernieuwde rechthoekige vensters met arduinen dorpels en rondboogdeur. In verlengde stallingen en kleine schuur; uitspringend aan noordgevelzijde. Rechthoekige schelfopeningen boven stalgedeelte en rechthoekige grotendeels vernieuwde muuropeningen.

• JACOBS J., Onuitgegeven nota's.

Auteurs: Wylleman, Linda