erfgoedobject

Hoeve De Wolf

bouwkundig element
ID
12491
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12491

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Wolf
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Kleine langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat) uit het einde van de 18de of de eerste helft van de 19de eeuw, met beboomde voortuin en moestuin met serres aan zuidzijde. Gebouwd op grond van de Sint-Baafsabdij van Gent en reeds vermelding van een hoeve in de 16de eeuw.

Van oost naar west bestaande uit woonhuis, stallingen en schuurgedeelte. Zuidelijke voorgevel woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (cementpannen). Gecementeerd en beschilderd bakstenen gebouw (oost- en westgevel niet gecementeerd) met onderkelderde noordoostzijde met twee rechthoekige, getraliede keldermonden waarboven opkamer met twee vensters aan noordgevel. Beluikte vernieuwde rechthoekige vensters met arduinen dorpels en rondboogdeur. In verlengde stallingen en kleine schuur; uitspringend aan noordgevelzijde. Rechthoekige schelfopeningen boven stalgedeelte en rechthoekige grotendeels vernieuwde muuropeningen.

  • JACOBS J., Onuitgegeven nota's.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Hoeve De Wolf [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12491 (Geraadpleegd op )