Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Op lichte verhoging gelegen breed herenhuis, in tuin begrensd door gietijzeren hek. Beschilderd bakstenen gebouw van twee bouwlagen met verhoogde kelderverdieping, onder zadeldak (mechanische pannen), van circa 1900.

Hoekkettingen, vlakke banden en middentraveeƫn geaccentueerd door middel van vlakke bepleisterde pilasters met voluutkapiteel onder bepleisterde architraaf. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting. Achtergevel met vernieuwde rechthoekige muuropeningen en aanbouwsel onder plat dak.

Auteurs :  Wylleman, Linda