Landhuis

Gemeente Boechout

• Actualisatie Boechout (actualisaties: 14-06-2007 - 14-06-2007).
  • Adrescontrole Boechout (adrescontroles: 31-08-2007 - 31-08-2007).
  • Inventarisatie Boechout (geografische inventarisatie: 01-01-1985 - 31-12-1985).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Landhuis

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Landhuis Les Clématites en neoclassicistische landhuizen

Beschrijving

Achterin gelegen alleenstaand, oorspronkelijk neoclassicistisch, landhuis met een met gras begroeide en licht beboomde voortuin begrensd door oorspronkelijk gietijzeren hek.

Lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Gecementeerd bakstenen gebouw (oorspronkelijk bepleisterd) op arduinen plint; rechthoekige muuropeningen en deur met steektrap. Aanbouwsels onder platte daken aan zijgevels.

Auteurs: Wylleman, Linda