Twee boerenwoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee boerenwoningen

Beschrijving

Op enige afstand van de straat en tegen spoorweg gelegen woningen met moestuin aan zuidzijde. Vroeger boerenhuis met stallingen (nok parallel aan de straat), nu twee woningen van drie en vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw (?).

Bakstenen gebouw met beschilderde noordgevel; gecementeerde plint. Onderkelderde middentraveeën noordzijde. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen dorpels. Steekboogdeur met gewitte boogrand bij nummer 124.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs : Wylleman, Linda