Nieuwstraat

Beschrijving

Benaming opklimmend tot 1727 "tot het maecken van eene nieuwe straete loopende achter 't casteel naer Beersel". Voortgaande op het schilderij "De oude muur" van Marie Collart was de Nieuwstraat omstreeks 1900 nog een holle weg met overvloedig struikgewas aan de zuidzijde en aan de noordzijde de bakstenen omheiningsmuur van domein Calmeyn, zie Grote Baan nummer 202.

• THEYS C., Geschiedenis van Drogenbosch, Brussel, 1942, p. 127.

Bron: KENNES H. met medewerking van DAVELOOSE B. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Drogenbos, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB9, onuitgegeven werkdocumenten.