Gemeenteplein

Beschrijving

Naam voor plein waaraan het nieuwe gemeentehuis sinds 1985 gelegen is. De naamgeving dateert pas van 1997. Plein ten zuiden van het gemeentehuis gelegen, toegankelijk van aan de Oude Bruggestraat, de Keizerstraat en een voetweg vanuit de nieuwbouwverkaveling met de straten Vredestraat, Kokerstraat en de Sneppestraat. Locatie van de verschillende stadsdiensten en bibliotheek. Het gemeentehuis naar ontwerp van architect Joost Vromman werd gebouwd in 1982. De bibliotheek werd gebouwd in 1995 en is een ontwerp van architect Marc Lammerant (Wingene).

• LAMS L., Wingene, in HOLLEVOET F., Als straten gaan ... praten, Tielt, 2005, p. 283.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie