Scheidingsstraat

Beschrijving

Vormt de grens met het grondgebied Ruiselede. Rechte weg tussen de Lammersdam en de Ruiseledesteenweg op de grens met Wingene. Vanaf 1980 met huidige naam, voorheen "Scheidstraat" genoemd. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) beschreven als "chemin conduisant du chemin dit Lammersdam à celui Hekkestraat".

Landelijke weg met hoofdzakelijk verspreide hoevebouw zie de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). De bebouwing op het grondgebied Wingene en het Ruiselede wordt gekenmerkt door oudere boerderijsites met gebouwen opklimmend tot de 19de eeuw of nog ouder. Meestal grondig verbouwde losse bestanddelen.

• LAMS L., Wingene, in HOLLEVOET F., Als straten gaan ... praten, Tielt, 2005, p. 292.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie