Eggelstraat

Beschrijving

De Eggelstraat is gelegen aan de noordrand van Boechout, in de deelgemeente Vremde. Het is een smalle, landelijke straat die begint bij de Weverstraat en eindigt bij de gemeentegrens met Wommelgem, waar ze op Boechouts grondgebied verder loopt als de Pietbaanstraat.

Langs dit tracé zijn een aantal hoeves gelegen, meestal haaks op de straat. De serres getuigen van de tuinbouw die in de gemeente aanwezig is.

Het westelijke gedeelte van de straat sluit aan bij de bebouwing van de dorpskern van Vremde. Er zijn voornamelijk eengezinswoningen in tuin uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Op nummer 13 een interbellumwoning in rode baksteen met puntgevel. Er recht tegenover, op nummer 8, staat een mooie modernistische woning uit 1930, "Villa Sam Suffit".