Flanders-Fieldweg

Beschrijving

Straat ten zuidoosten van het centrum van Waregem, lopend van de Anzegemsesteenweg naar de Wortegemseweg. De straatnaam is toegekend in 1960 en verwijst naar het gedicht 'In Flanders Fields', geschreven door luitenant-kolonel John McCrae (1872-1918), dat een eerbetoon is geworden aan de overleden soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.

Het tracé gaat volgens de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778), deels terug op een dreef doorheen het "Mooreghem Bosch", op een kaart uit de Atlas der Buurtwegen (1844) aangeduid als "Spitaels Bosschen". Op de kaart van het Depôt de la Guerre van 1874 is het eerste deel van de straat, tot aan de lichte knik, al weergegeven. Vermoedelijk pas met de aanleg van het industrieterrein zone 1 (zogenaamd "Flanders Field") in het derde kwart van de 20ste eeuw doorgetrokken met de voormalige dreef en aangelegd als straat. Thans geasfalteerde weg doorheen het industrieterrein. Enkel bedrijfsgebouwen.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie