Cardijnlaan

Beschrijving

Wijkstraat die de Beverensestraat ten noorden verbindt met de Kortrijksestraat ten oosten. Aangelegd in de jaren 1980. Op de Atlas der Buurtwegen (1846) wordt ter hoogte van het zuidelijke straatdeel een vierkante walgracht met centraalbouw weergegeven.

Genoemd naar kardinaal Jozef Cardijn (1882-1967), steunpilaar van de katholieke arbeidersbeweging en stichter van de KAJ.

Woonfunctie. In de straat staan 22 seniorenwoningen beheerd door het OCMW. De bejaardenwoningen worden aan de even zijde gekoppeld per twee, aan de oneven zijde per vier of vijf. Voorts vrijstaande woningen uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Nummer 11, serviceflats Hof ter Linden, horend bij het Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius (Kortrijksestraat 58).

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin