Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat). Bestaande uit bakstenen woonstalhuis van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Oorspronkelijke vensters rechthoekig met arduinen dorpels; onderkelderde westzijde met rechthoekige getraliede keldermonden aan west- en noordgevels en vier opkamervensters aan westgevel. Door aanpassing tot woning aan noordgevel vernieuwde rechthoekige muuropeningen. Sterk vernieuwd stallinggedeelte met rechthoekige stalvensters en poorten.

Auteurs: Wylleman, Linda