erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
12596
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12596

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen ingeplant op omhaagd domein. Woonstalhuis (nok loodrecht op de straat) uit de 19de en 20ste eeuw doch met oudere kern, kleine verbouwde stalling (nok loodrecht op de straat) aan oostzijde en bakhuisje (nok loodrecht op de straat) aan westzijde.

Rechthoekige bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Woonhuis met in de 20ste eeuw verhoogde westgevel, zie bouwnaad in noord- en westgevel. Onderkelderde noordwestzijde met rechthoekige getraliede keldermonden en opkamervensters aan noord- en westgevels. Meestal recente rechthoekige muuropeningen met arduinen (?) dorpels; noordgevel met oorspronkelijk venstertje met houten dorpels en zolderverdieping met houten kozijnluik.


Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12596 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.