erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 12596   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12596

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen ingeplant op omhaagd domein. Woonstalhuis (nok loodrecht op de straat) uit de 19de en 20ste eeuw doch met oudere kern, kleine verbouwde stalling (nok loodrecht op de straat) aan oostzijde en bakhuisje (nok loodrecht op de straat) aan westzijde.

Rechthoekige bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Woonhuis met in de 20ste eeuw verhoogde westgevel, zie bouwnaad in noord- en westgevel. Onderkelderde noordwestzijde met rechthoekige getraliede keldermonden en opkamervensters aan noord- en westgevels. Meestal recente rechthoekige muuropeningen met arduinen (?) dorpels; noordgevel met oorspronkelijk venstertje met houten dorpels en zolderverdieping met houten kozijnluik.


Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda
Datum  : 1985


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12596 (Geraadpleegd op 05-08-2020)