Korenbloemenstraat

Beschrijving

West-oost lopende straat, vertrekkend vanuit de Jules Adantstraat, in het oosten doodlopend. Gesitueerd vlak ten noorden van de Wezembeeklaan, centraal in de gemeente. Ten zuiden geven het Edmond Coppensoord (eveneens doodlopend) en de Bloemweidelaan uit op deze straat. Aangelegd begin jaren 1930 (kadastraal geregistreerd in 1932). Vlak ten zuiden het Bouvier-Washertuinwijkje uit begin jaren 1920 (zie Bouvier-Washerstraat), ten oosten commerciële zone. Ten noorden velden die het grootste onbebouwde gedeelte van Kraainem vormen.

Westelijke helft interbellum rijwoningen, vrij eenvoudig van opzet, grotendeels geregistreerd begin jaren 1930. Meestal vervangen schrijnwerk en andere wijzigingen, nummer 28 vertoont nog zijn authentieke uitzicht.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Kraainem, Sectie A, 1932/13.

Auteurs: Thomas, Hans