Stijn Streuvelsstraat

Maakt deel uit van de wijk De Leeuw of de parochie Sint-Elooi.

Korte, rechte straat tussen de Sint-Elooistraat en de Hoge Vautestraat. Recente aanleg en afgezoomd met bomen.

Aan de zuidkant staan recente, vrijstaande woningen, de noordkant paalt aan een bedrijventerrein. Sedert het eind van de jaren 1940 aanwezigheid van een begraafplaats voor de inwoners van de Sint-Elooisparochie. Begin 2001 wordt de zogenaamde "Leeuwkapel", op de splitsing van de Hoge Vautestraat met de Collevijnstraat, wegens urbanisatiewerken verplaatst naar de ingang van de begraafplaats.

• SCHREEL R., Kapelletje wordt in een keer verplaatst, in Het Nieuwsblad, 6 februari 2001.
  • S.n., Hoe het groeide. Zedelgem, Zedelgem, 1976, p. 6.