Kastanjedreef

Beschrijving

Recent aangelegde straat met meerdere doodlopende aftakkingen. Residentiële bebouwing in een bomenrijke omgeving. De site van nummer 11 staat met dezelfde configuratie aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en een kadastrale kaart (1808-1810) uit de Napoleontische periode, in de omgeving van de nu verdwenen "Lepemolen" (zie Lepemolenstraat). Volgens kadastergegevens wordt het huis circa 1941 en 1956 uitgebreid. Witbepleisterde woning met modernistische inslag gelegen in een ruime tuin, eventueel met oudere kern. Landgebouw ten oosten van de tuinoprit met 19de-eeuws uitzicht. Gedeeltelijk witbepleisterde, verankerde baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen), voorgevel met hoekkettingen, rondboogvensters en gevelkapelletje in de top met geblokte omlijsting. Breed, rechthoekig venster met geblokte omlijsting in de zijgevel.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem 1943/15, 1956/20.
  • RIJKSARCHIEF Brugge, Kaarten en plannen, nr. 1607. Kaartboek met kadastrale kaarten van Jabbeke, Sint-Michiels, Sint-Andries, Snellegem, Varsenare, Zerkegem en Zedelgem, 1808-1810.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien