Geografisch thema

Rondomstraat

ID
15979
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15979

Beschrijving

Korte verbindingsstraat tussen de Veldstraat en de Hoefijzerstraat. Tracé met haakse bochten. Slechts een deel van de weg is als dusdanig reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1841), de rest van de weg is aangegeven als "sentier nr. 35" of de "Langereke wegel". Op de percelen langs deze wegel zijn reeds een aantal dieperin gelegen huisjes aangeduid.

Straatbeeld: kleine (boeren)arbeidershuisjes uit het einde van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw, verbouwd karakter. Nummer 30: vrijstaand huis uit de eerste kwart van de 20ste eeuw, witbeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (rode mechanische pannen), rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken, bewaard houtwerk van de vensters met gebogen middendorpels, beglaasd heiligennisje.


Bron: GILTÉ S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem, Deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Kapel

  • Is deel van
    Ichtegem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Rondomstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/15979 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.